Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια

Ευωδιαστά μπισκοτάκια



Μμμμ... τι θα κάνουμε σήμερα λέγαμε με τα κορίτσια,
πάλι κατασκευές;; μπααααα, να πιούμε καφέ;;
καλό θα ήταν αλλά δεν αρκεί, με τι να τον συνδυάσουμε
λοιπόν...
Ήρθε λοιπόν, η ιδέα.....
τα ταααααα
Μπισκοτάκια για τις γιορτές!
Μαζευτήκαμε λοιπόν κ ξεκινήσαμε



Συνταγή

  • 3 & 1/4 φλ τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. τζίντζερ
  • 1 κ. γλ κανέλα
  • 1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα γαρύφαλλο
  • 1/2 φλ τσαγιού μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε αλεύρι αλάτι σόδα
Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο κ τη ζάχαρη 
για να αφρατέψουν κι έπειτα τα 
υπόλοιπα υλικά.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή 
ζύμη.
Έπειτα τυλίγουμε σε μεμβράνη κι αφήνουμε για
ένα βράδυ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160, τοποθετούμε τα μπισκότα
σε ταψί με λαδόκολλα κ ψήνουμε για 10 λεπτά






Η πεταλούδα ήταν έμπνευση της Έλενας
κ δεν της την παίρναμε με τίποτα!
Μιαμ μιαμ!
                                                                                             πηγή συνταγής:
                                                                                              sintagespareas

1 σχόλιο:

  1. τα γλυκα κ νοστιμα κουλουρακια μας η πεταλουδα μου δεν θα φαγωθει παρ ολο που τη λιγουρευομαι καθε πρωι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή