Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τραχανάς στο τηγάνι







  Ένα βραδάκι πήγα επίσκεψη σε μια φίλη
της μαμάς μου κι εκείνη μαγείρευε κάτι που
μύριζε τόσο ωραία. Όταν τη ρώτησα μου είπε
ότι φτιάχνει τραχανά στο τηγάνι! Δεν το είχα ξανακούσει,
κι αμέσως μπήκα στη κουζίνα να δω πως γίνετε!
Πραγματικά εύκολη συνταγή και πολύ
νόστιμη!

Υλικά
  • 1 κούπα τραχανά ξινό
  • Λίγο λάδι
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • Αλάτι κατά προτίμηση


Διαδικασία
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι κι αφού κάψει λίγο
Ρίχνουμε το τραχανά κ τον ανακατεύουμε συνέχεια
Μέχρι να ροδίσει κ πάρει το χρώμα της αρεσκείας μας.
Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό κι ανακατεύουμε
Μέχρι να βράσει ο τραχανάς, αν χρειαστεί προσθέτουμε & άλλο νερό!
Όταν βράσει σβήνουμε τη φωτιά κι είναι έτοιμο να σερβίρουμε!


                Για τους λάτρεις του τραχανά..
                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου