Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σιμιγδαλένιος χαλβάς














Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • Κανέλα τριμμένη
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό



Διαδικασία:

Βάζουμε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και το
αφήνουμε να κάψει καλά, έπειτα ρίχνουμε
το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνέχεια για να
μη μας καεί. Όταν αρχίζει να παίρνει ένα καστανόξανθο
χρώμα  το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τώρα σ’ ένα κατσαρολάκι το νερό με
τη ζάχαρη κι αφού βράσει, το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι
κι ανακατεύουμε, όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το
κατσαρόλακι το μείγμα, το βάζουμε σε μια πιατέλα!

Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω κανέλα ή ζάχαρη

                                                                                Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου