Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014


    Σπιτικές μάσκες προσώπου


Καινούργια εβδομάδα ξεκινάει κ βλέπουμε τα πράγματα
Με άλλο μάτι. Τι πιο ωραίο λοιπόν από την περιποίηση προσώπου κ σώματος
με σπιτικά υλικά για την αναζωογόνηση μας . Γι αυτό λοιπόν την Κυριακή το βραδύ
την αφιερώνω στον εαυτό μου!!                 




                                                        Μάσκα προσώπου με μπανάνα




Οι μπανάνες είναι τροφή που ενυδατώνει πλήρως την επιδερμίδα.

Αναμειγνύουμε λοιπόν ¼ φλιτζανιού γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 μπανάνα. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε με νερό



                                                            Μάσκα με γάλα




Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε μια γρήγορη κούρα ομορφιάς στο σπίτι.
Αναμίξετε ¼ φλιτζάνι γάλα σε σκόνη με αρκετό νερό προκειμένου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε το στο πρόσωπο σας μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλένεται με άφθονο νερό/ το πρόσωπό σας θα είναι φρέσκο και λαμπερό.


Καφές και κακάο για λάμψη πρόσωπο



Υλικά
4 κ.σ  αλεσμένο καφέ εσπρέσο ή κόκκους
4 κ.σ σκόνη κακάο
8 κ.σ γαλακτοκομικό προϊόν. Επιλέξτε ανάμεσα σε πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος. Γιαούρτι ή γάλα καρύδας
2 κ.σ μέλι (αν έχετε ξηρό δέρμα) ή χυμό λεμονιού (λιπαρό δέρμα)

Προετοιμασία
Αν έχετε κόκκους καφέ θα π ρέπει να τους αλέσετε για να μην γρατζουνιζόσαστε το πρόσωπό σας. Ανακατέψτε τον καφέ και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε το γαλακτοκομικό προϊόν και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο

Μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο γαλακτοκομικά αν θέλετε ένα πιο παχύρρευστο μίγμα. Προσθέστε το μέλι. Εφαρμόστε το σε καθαρό πρόσωπο και στο λαιμό. 

Αφήστε τη μάσκα να ξεραθεί. Βρέξτε μια πετσέτα και πιέστε το στο π΄ροσωπο σας για να χαλαρώσει η μάσκα κι έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα π ρέπει να αποφεύγετε το τρίψιμο διότι τα κατακάθια του καφέ ενδέχεται να προκαλέσουν γρατσουνιές

          



Κρέμα σώματος λεβάντας







Υλικά
¾ φλιτζ. Ελαιόλαδο
¾ φλιτζ. Αποσταγμένο νερό
2 κ.γ κομματιασμένη κηρήθρα
30 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας
Εκτέλεση
Βάλτε το αποσταγμένο νερό στο μπλέντερ
Ανακατώστε μια μεζούρα ελαιόλαδο με την κηρήθρα. Βάλτε τα σε μπεν μαρι κ βράστε νερό να λιώσει η κηρήθρα. Αφήστε την να κρυώσει για 2 λεπτά.
Στο μπλέντερ με το νερό προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το ελαιόλαδο και τη λιωμένη κηρήθρα.
Προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεβάντας.


Πηγή:
www.rd.com                                            
www.vita.gr

1 σχόλιο:

  1. Θα τις δοκιμάσω όλες !!!
    Είναι όντως πολύ εύκολο στο να τις φτιάξεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή